RING OSS - 08-124 200 22

Solceller BRF

RING OSS - 08-124 200 22

Solceller BRF

Vi hjälper dig att installera solceller för BRF.

För att på bästa sätt förvalta jordens egna resurser är det bra att satsa på förnybar och klimatsmart energi. Installera solceller för BRF och låt solens strålar värma upp era medlemmars hem. Vi erbjuder både heltäckande soltak och anpassningsbara lösningar för att passa just er. Vi installerar solceller för BRF i hela Sverige.

Nyfiken på att installera solceller för BRF? Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal om solenergi.

Varför ska man installera solceller som BRF?

Det finns många aspekter att tänka på när man som bostadsrättsförening överväger att installera solceller. Men de miljömässiga vinsterna tillsammans med möjligheten att sänka sina elkostnader är två stora fördelar med att installera solceller för BRF.   

Vi ingår i det svenska börsnoterade solenergiföretaget Soltech Energy, något som gör oss till en seriös och kompetent partner att ha med på tåget när ni installerar solceller för BRF. Vi tillför all kunskap om tak och hur taket påverkas av att installera solceller för BRF medan vår samarbetspartner Soltech kan allt om solenergi och hur man bäst installerar solanläggningen.

Vi erbjuder flera lösningar av solceller för BRF

Vi vet att bostadsrättsföreningar kan ha olika behov och första steget att ta ställning till är att ta reda på hur mycket solceller ni kan tänkas behöva. Hos oss kan ni välja mellan heltäckande soltak, något som då ersätter andra takpannor helt, eller så satsar ni på anpassningbara lösningar där ni får ett komplett tak med snygg helhetskänsla. Tillsammans hittar vi en lösning på era önskemål om solceller för BRF. 

Så kan du som boende påverka en installation av solceller för BRF

Vill du som medlem i en bostadsrättsförening vara med och påverka energismarta lösningar i form av solcellsanläggningar? Vi listar några konkreta saker som du kan göra för att ni ska gå från ord till handling. 

  • Lägg in en motion till föreningens årsmöte och be styrelsen att utvärdera frågan. För att sänka kostnaden för installationen kan det vara smart att ta det i samband med renovering av tak eller fasad. Vår verksamhet kan hjälpa dig med båda delarna. 
  • Läs på och kom med underlag till styrelsen. I många föreningar har styrelsen ganska många bollar i luften. För att snabba på processen och för att göra det lättare för dem att gå vidare i ärendet är det bra om du själv inkommer med bra underlag och eventuella kostnader och besparingar er förening kan göra. Kontakta oss så kan vi berätta mer om vad det kan kosta att installera solceller för BRF.
  • Ring din kommunala energi- och klimatrådgivare. Det är helt kostnadsfritt och de kan vägleda dig i hur föreningen söker bidrag och bygglov.